Koteletter med soppstuing, ovnsbakte poteter og tomat

Koteletter med soppstuing, ovnsbakte poteter og tomat
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Skikkelig middag? Da må koteletter med poteter og soppstuing være midt i blinken.

Ingredienser

  • 4 stk kotelett av svin
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 stk tomat
  • 24 stk potet små
  • 1 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 400 g sopp ,f.eks sjampinjong
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 dl matfløte
  • 2 ss bladpersille hakket
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. 1. Sett stekeovnen på 220 grader. Ha potetene i en ildfast form, ha på olje, salt og pepper. Sett i ovnen og stek dem i 20 minutter.
  2. 2. Brun kotelettene raskt i varm panne og dryss på salt og pepper. Ta pannen vekk fra platen og la dem ettersteke med lokk over ¾ av pannen i ca. 5 minutter.
  3. 3. Del tomatene i to og legg dem i pannen sammen med kotelettene
  4. 4. Del sjampinjong i båter og stek den godt i varm panne med margarin. Hell over matfløte. La det koke i noen minutter under omrøring til du får en tykk saus. Smak til med salt og pepper.