Kotelett- og pølseform

Kotelett- og pølseform

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Lager du en form med både koteletter, pølser og ulike grønnsaker er du sikker på at hele familien kan plukke litt av det de liker best. Mens formen står i ovnen får du tid til å dekke på bordet, rydde ut av oppvaskmaskinen eller bare slappe av litt med avisen til middagen er klar.

Fremgangsmåte

  1. Skrell potetene og del dem opp i båter. Skjær hver maiskolbe opp i tre eller fire biter. Del paprikaene i to, ta ut kjernehuset og del dem i mindre biter. Skjær squashen i tykke skiver som du så deler i to. Tomatene og sukkerertene kan være hele.
  2. Bland alle grønnsakene i en langpanne. Ha over olivenolje, salt og pepper og rør rundt slik at alt blir godt blandet. Sett langpanen midt i ovnen på 180 °C og stek i ca. 40 minutter.
  3. Del pølsene i to eller tre biter. Ha på salt og pepper på kotelettene og del dem i to. Legg pølsene og kotelettene sammen med grønnsakene når det er ca. 20 minutter igjen av steketida.
  4. Server med godt brød.
  5. Tips: Du kan gjerne bruke hermetiske maiskolber, men de trenger kortere tid enn ferske. Legg dem i så fall inn i ovnen sammen med grønnsakene når det er 20 minutter igjen av steketida.