Kotelett- og pølseform

Kotelett- og pølseform
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

40-60 min
Lager du en form med både koteletter, pølser og ulike grønnsaker er du sikker på at hele familien kan plukke litt av det de liker best. Mens formen står i ovnen får du tid til å dekke på bordet, rydde ut av oppvaskmaskinen eller bare slappe av litt med avisen til middagen er klar.

Ingredienser

  • 4 stk nakkekoteletter av svin
  • 4 stk kjøttpølse eller ostepølse
  • 6 stk potet
  • 3 stk maiskolbe
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk grønn squash
  • 10 stk cherrytomat, rød
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. 1. Skrell potetene og del dem opp i båter. Skjær hver maiskolbe opp i tre eller fire biter. Del paprikaene i to, ta ut kjernehuset og del dem i mindre biter. Skjær squashen i tykke skiver som du så deler i to. Tomatene og sukkerertene kan være hele.
  2. 2. Bland alle grønnsakene i en langpanne. Ha over olivenolje, salt og pepper og rør rundt slik at alt blir godt blandet. Sett langpanen midt i ovnen på 180 °C og stek i ca. 40 minutter.
  3. 3. Del pølsene i to eller tre biter. Ha på salt og pepper på kotelettene og del dem i to. Legg pølsene og kotelettene sammen med grønnsakene når det er ca. 20 minutter igjen av steketida.
  4. Server med godt brød.
  5. Tips: Du kan gjerne bruke hermetiske maiskolber, men de trenger kortere tid enn ferske. Legg dem i så fall inn i ovnen sammen med grønnsakene når det er 20 minutter igjen av steketida.