Kjøttboller av svin med pasta

Kjøttboller av svin med pasta
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Pasta og kjøttboller er en stor favoritt, spesielt blant de yngre.

Ingredienser

Pasta

  • 250 g pasta penne
  • 1,5 l vann ca.
  • 1 stk brokkoli
  • 2 stk italiensk krydderbuljong eller annen krydderbuljong
  • 0,5 stk sitron Saften av
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts pepper

  • 500 g kjøttdeig av svin ca.
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 båt hvitløk hakket
  • 2 ss bladpersille hakket
  • 2 ts sitronskall revet
  • 1 stk egg
  • 2 ss olje til steking
  • 1 stk rød chili i ringer

Slik gjør du

  1. 1. Bland krydder og sitronskall godt inn i kjøttdeigen sammen med egg. Form små kjøttboller med en teskje, og stek dem fint gylne sammen med litt chili.
  2. 2. Kok pasta i urtebuljong og tilsett brokkoli i buketter de tre siste minuttene av koketiden. Sil av vannet, tilsett sitronsaft og olje, nykvernet pepper og kjøttbollene med chili.
  3. Server med brød og gjerne litt revet parmesan.