Karrikoteletter med potet- og grønnsaksmos

Karrikoteletter med potet- og grønnsaksmos
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Karrikoteletter er en gammel klassiker som fortjener å komme frem i dagens lys igjen. Lettvint og god hverdagsmiddag!

Ingredienser

  • 4 stk kotelett av svin
  • 2 ss margarin /olje til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk eple i små terninger
  • 4 ss hvitost revet
  • 1 ts karri
  • 4 stk potet
  • 100 g dypfryst grønnsaksblanding ca.
  • 2 dl melk ca.
  • 0,5 ts salt
  • 0,3 ts pepper

Slik gjør du

  1. 1. Krydre kotelettene med salt og pepper og stek dem i margarin 2-3 minutter på hver side på middels varme.
  2. 2. Bland eple, revet ost og karri. Fordel dette på toppen av kotelettene i pannen. Legg på lokk. Etterstek på svak varme til osten har smeltet litt.
  3. 3. Skrell poteter og del dem i biter. Kok dem noen minutter og tilsett grønnsaksblandingen. Hell av kokevannet når grønnsakene er møre. Mos poteter og grønnsaker. Spe med melk til passe konsistens. Smak til med salt og pepper.
  4. Server karrikoteletter med hjemmelaget potet- og grønnsaksmos.