Karbonader med agurksalsa

Karbonader med agurksalsa
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
En av forskjellene på karbonader og kjøttkaker er at farser til karbonadedeig ikke skal røres så mye. Bland ingrediensene og rør derfor lett sammen. Agurksalsa er et godt tilbehør til karbonader.

Ingredienser

  • 400 g karbonadedeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ss potetmel
  • 1 dl vann ca.
  • 2 ss smør eller olje

Agurksalsa

  • 2 ss sylteagurk, hakket
  • 1 stk tomat finhakket
  • 0,5 stk løk finhakket
  • 0,5 stk rød paprika finhakket
  • 2 ss olje
  • 0,5 ts pepper nykvernet

Slik gjør du

  1. 1. Ha alle ingrediensene i en bolle og rør deigen lett sammen.
  2. 2. Del deigen i 6-8 boller, og klapp dem flate til karbonader.
  3. 3. Stek dem på begge sider i 2-3 minutter på forholdsvis sterk varme.
  4. 4. Bland alle ingrediensene til salsaen og smak til med pepper, evt. litt salt.
  5. Server på godt brød med agurksalsa og salat, eller med kokte poteter og grønnsaker til middag.