Juletorsk

Juletorsk

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

Rotfruktpurè

  • 1,2 kg kålrot
  • 600 g gulrot
  • 3 sitronskiver
  • rosmarin
  • 200 g smør
  • 2 dl matfløte
  • Noen dråper sitronsaft

  • torsk pr pers
  • 3 dl olivenolje
  • skall av 1/2 appelsin
  • 4 nellikspiker
  • 6 Skiver frisk ingefær
  • 10 svarte pepperkorn
  • 6 stjerneanis
  • 3 laurbærblader

Hasselback poteter

  • 2 poteter til hver
  • 100 g smør
  • Salt og pepper

Baconterninger

  • 300 g baconterninger
  • 50 g smør

Rødvinsaus

  • 1 grovhakket hvitløkbåter
  • 2 grovhakkede sjalottlløk
  • 2 ts sukker
  • 1 ss olje til steking
  • 5 dl Syrah rødvin
  • 150 g smør til montering
  • Salt og pepper
En fersk juletorsk bringer høytiden inn på bordet. Det rene hvite fiskekjøttet som skiver seg på tallerken skaper forventninger om matgleden som venter.

Slik gjør du

  1. Dryss salt på fisken og la den ligge i 10 minutter. Skyll den godt i kaldt vann og tørk den.
  2. Sett stekeovnen på 150 grader. Hell olivenolje og krydder i en ildfast form. Legg fisken i med skinnsiden opp og bak den i ovnen på 150 grader i 15-20 minutter. Dra av skinnet og server.
  3. Nå vil torsken ha en fin konsistens og milde kryddertoner som det smaker jul av.