Hotte koteletter

Hotte koteletter
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Koteletter er både rask og økonomisk hverdagsmat. Og med spennende oppskrifter, som denne, kan man variere hver gang.

Ingredienser

  • 4 kotelett av svin
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 2 bananer
  • 2 epler
  • 2 røde chili
  • 2 ss smør til saus
  • 1 løk
  • 2 ts karri
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 4 dråper tabasco

Slik gjør du

  1. 1. Brun kotelettene raskt i varm panne og dryss på salt og pepper. Ta pannen vekk fra platen og la dem ettersteke med lokk over 3/4 av pannen i ca. 5 minutter. Ta dem ut.
  2. 2. Skjær banan i skiver og eplet i tynne båter. Del chilipepper på langs, ta ut frøene og hakk den fint. Stek alt raskt, 1-2 minutter, og legg det til side.
  3. 3. Fres hakket løk og karri i litt smør. Ha i mel og rør godt.
  4. 4. Spe med buljong og kok sausen i ca. 5 minutter. Smak til med salt, pepper og eventuelt tabasco.
  5. Server med for eksempel krydderpoteter og kanskje en grønn salat.
  6. Poteter: Bruk jevnstore poteter og del i to (skal ikke skrelles). Legg dem på rist og strø for eksempel paprikakrydder og oregano over og stek i ovn på 220 °C ca. 30 minutter.