Grønnsaker i karrisaus

Grønnsaker i karrisaus
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Smaksrik grønnsaksvariant servert til for eksempel fiskekaker eller fiskeboller.

Ingredienser

  • 100 g kålrot
  • 1 stk gulrot
  • 1 stk pastinakk
  • 3 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 2 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts karri
  • 1 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 1 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 dl melk
  • 2 ss frisk kruspersille finhakket

Slik gjør du

  1. Rens og skjær grønnsakene i terninger, stilksellerien i kubber. Kok alt knapt mørt i vann med salt. Sil kokevannet fra og tilsett så mye melk at det blir 3 dl.
  2. Fres karri i smør i et par minutter. Dryss på mel og rør godt rundt. Spe med melkeblandingen og la sausen småkoke i 4-5 minutter.
  3. Smak om den trenger mer salt og karri. Hell sausen over grønnsakene og server dem med nudler eller ris, gjerne til stekte fiskekaker eller fiskeboller.