Grillspyd med sommerkotelett og appelsin

Grillspyd med sommerkotelett og appelsin
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Svinekjøtt og frukt er gode kombinasjoner. Prøv svinekjøtt på grillen sammen med appelsin. Pass på å skjære noenlunde like stor biter når du skal lage grillspyd. Da unngår du at noen biter blir fortere stekt enn andre.

Ingredienser

  • 4 stk sommerkoteletter
  • 4 stk appelsin
  • 1 potte frisk basilikum

Slik gjør du

  1. 1. Skjær beinet av sommerkotelettene og del kjøttet i 2x2 cm.
  2. 2. Skrell appelsinene og kutt i like store biter som kjøttet.
  3. 3.Tre på grillspydene med lagvis kjøtt, appelsin og basilikum – ca. 3 biter av hver på hvert spyd. Har du mer råvarer igjen, så lag flere spyd! Bruker du grillspyd av tre bør disse ligge litt i vann først slik at de ikke så lett blir svidd.
  4. 4.Grill spydene på sterk varme i 3-4 minutter på hver side
  5. Server med grønn salat og potetsalat, eller i pitabrød med salat og dressing.