Grillet flintsteik

Grillet flintsteik

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 1 stk flintstek
  • 2 ss olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
Flintsteik er populær grillmat for hele familien. Gjerne sammen med annen grillmat som pølser og grillspyd.

Slik gjør du

  1. Lag små snitt i svoren, slik at den ikke krøller seg når den legges på grillen.
  2. Pensle litt olje på flintsteika og gni inn salt og pepper.
  3. Grill den i 15-20 minutter. Grill den på sterk varme de første 5 minuttene ( ca. 2 minutter på hver side). Snu den ofte mot slutten.
  4. La den hvile 10 minutter. Flintsteika kan du dele i 2 eller 4 stykker og spise som biff eller skjær den i skiver som en steik.
  5. Serveres med tomat- og mozzarellasalat og grillsaus.