Fiskegryte med høstens grønnsaker

Fiskegryte med høstens grønnsaker
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Lag en enkel og smakfull fiskegryte med høstens beste grønnsaker og en god råvare fra havet. Torskefilet og annen hvitfisk passer godt i en slik gryte.

Ingredienser

  • 400 g torskefilet uten skinn og bein
  • 1 vårløk
  • 2 gulrøtter
  • 2 skiver kålrot
  • 4 poteter
  • 2 dl vann
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl melk
  • 0,5 terning fiskebuljong
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 3 ss crème fraîche, lett

Slik gjør du

  1. 1. Skjær torskefileten i terninger. Skjær vårløk, gulrot, kålrot og potet i terninger.
  2. 2. Ha vann i en kasserolle sammen med grønnsakene og kok i ca. 10 minutter.
  3. 3. Lag en jevning av hvetemel og melk, rør det inn i gryten og kok opp. Smak til med salt og pepper og eventuelt litt pulver av fiskebuljong.
  4. 4. Ha fisken i gryten og la den trekke til den er kokt. Rør crème fraîche forsiktig inn i gryten.