Firkløverkake

Firkløverkake
24 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Dette er en søt kake med litt nøtteaktig bunn. Kaken er saftig og har god holdbarhet. Glasuren er svært enkel å lage.

Ingredienser

  • 6 stk egg
  • 9 dl sukker
  • 375 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 300 g hasselnøtter
  • 150 g smør smeltet
  • 300 g firkløversjokolade (eller annen sjokolade og hakkede nøtter)
  • 8 ss melk

Slik gjør du

  1. 1. Pisk eggedosis av egg og sukker.
  2. 2. Sikt sammen mel og bakepulver og vend det inn i eggedosisen med en slikkepott.
  3. 3. Mal nøtter og ha det i deigen sammen med smeltet smør. Rør alt lett sammen.
  4. 4. Fordel røren i en langpanne med bakepapir og stek på nederste rille i stekeovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter. Hvelv kaken på rist.
  5. 5. Smelt sjokoladen med melk i en kjele over svak varme. Ikke rør i sjokoladen før den er helt myk.
  6. 6. Smør fyllet over kaken, og sett den litt kjølig for å få glasuren til å stivne.
  7. 7. Skjær kaken opp i snipper før servering.