Fastelavnsboller med krem og syltetøy

Fastelavnsboller med krem og syltetøy

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 100 gram smør
  • 1 dl sukker
  • 3,5 dl melk
  • 50 g gjær
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • 1 l hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 stk egg

Kremfyll

  • 3 dl Kremfløte
  • 12 ss Jordbærsyltetøy
  • 2 ss Melis
Det er bare fastelavn en gang i året, så da må det være lov til å nyte noen fristende fastelavnsboller med både krem og syltetøy.

Slik gjør du

  1. Smelt smør i en kjele, og ha i melk. La melkeblandingen bli fingervarm. Smuldre gjær i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen.
  2. Hell i resten av væske sammen med sukker, salt og kardemomme. Ha i hvetemel og bakepulver, og elt deigen til den blir blank og smidig. La den heve til dobbelt størrelse.
  3. Ha deigen over på en melet overflate, del den i 12 like store emner og trill boller. La bollene etterheves på et lunt sted. Knekk et egg, visp sammen og pensle bollene.
  4. Stekes midt i ovnen ved 200 grader i 7-15 minutter. Avkjøl bollene før de fylles med vispet krem.
  5. Lag kremfyll. Visp kremfløte til luftig krem. Den skal være litt fast, men ikke kornet.
  6. kilde: http://www.matprat.no