Estragonspekket svinekam med spennende grønnsaker

Estragonspekket svinekam med spennende grønnsaker
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Estragon smaksetter kjøttet og gir sammen, med grønnsaker og vin, en nydelig sjy som brukes som saus.

Ingredienser

  • 8 stk potet delt i 4
  • 1 stk grønn squash i skiver
  • 2 stk løk i båter
  • 1 stk fennikel i biter
  • 1 stk gul paprika i store biter
  • 15 stk svisker 12-
  • 5 ss olivenolje 4-
  • 3 dl eplemost eller hvitvin
  • 1 kg røkt svinekam ca.
  • 1 ts salt ca.
  • 1 ts pepper ca.
  • 5 stilk frisk estragon

Slik gjør du

  1. 1. Skrell og skjær opp grønnsakene og potetene.
  2. 2. Legg poteter og grønnsaker i en stor ildfast form. Dynk med olivenolje og dryss på salt og pepper. Bland godt og lag en liten fordypning i midten.
  3. 3. Gni kjøttet inn med salt og pepper. Fest 4-5 kvister frisk estragon til kjøttet med en bomullstråd, e.l.
  4. 4. Legg svinekammen i fordypningen med estragonen ned. Hell på eplesaft eller hvitvin.
  5. 5. Stek alt ved 200°C ca. 1 ½ time til kjøttet er gjennomstekt (termometer på 76°) og grønnsaker og poteter er møre. Hell på litt mer væske om nødvendig under stekingen.
  6. Server sjyen som saus.