Estragonspekket svinekam med spennende grønnsaker

Estragonspekket svinekam med spennende grønnsaker

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 8 stk potet delt i 4
  • 1 stk grønn squash i skiver
  • 2 stk løk i båter
  • 1 stk fennikel i biter
  • 1 stk gul paprika i store biter
  • 15 stk svisker 12-
  • 5 ss olivenolje 4-
  • 3 dl eplemost eller hvitvin
  • 1 kg røkt svinekam ca.
  • 1 ts salt ca.
  • 1 ts pepper ca.
  • 5 stilk frisk estragon
Estragon smaksetter kjøttet og gir sammen, med grønnsaker og vin, en nydelig sjy som brukes som saus.

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær opp grønnsakene og potetene.
  2. Legg poteter og grønnsaker i en stor ildfast form. Dynk med olivenolje og dryss på salt og pepper. Bland godt og lag en liten fordypning i midten.
  3. Gni kjøttet inn med salt og pepper. Fest 4-5 kvister frisk estragon til kjøttet med en bomullstråd, e.l.
  4. Legg svinekammen i fordypningen med estragonen ned. Hell på eplesaft eller hvitvin.
  5. Stek alt ved 200°C ca. 1 ½ time til kjøttet er gjennomstekt (termometer på 76°) og grønnsaker og poteter er møre. Hell på litt mer væske om nødvendig under stekingen.
  6. Server sjyen som saus.