Eplekake med vaniljesaus

Eplekake med vaniljesaus
10 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

40-60 min
Hva er vel bedre enn en lun eplekake til dessert? Server gjerne med vaniljesaus.

Ingredienser

  • 3 stk eple
  • 3 stk egg
  • 2,5 dl sukker
  • 1,5 dl smør
  • 1 dl melk
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss sukker
  • 1 ts malt kanel

Vaniljesaus

  • 2,5 dl melk
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 stk eggeplomme
  • 0,3 dl sukker
  • 1 ts maisstivelse (maizena)

Slik gjør du

  1. Skrell eplene og del dem i skiver. Legg dem i litt vann med noen dråper sitronsaft. Da blir de ikke så fort brune.
  2. Pisk eggedosis av egg og sukker.Bland sammen smeltet smør og melk, ha det i eggedosisen og bland godt. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og rør det inn i kakerøren.
  3. Smør en springform, ca. 24 cm og hell i kakerøren. Bruk slikkepott så alt kommer med. Legg over epleskiver (tørk av vannet med kjøkkenpapir) og dryss på sukker og kanel. Stek kaken på midterste rille i stekeovnen ved 200 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.
  4. Dryss melis over kaken før servering. Vaniljesaus smaker godt ved siden av.
  5. Vaniljesaus:
  6. Skill eggene i plomme og hvite. Eggehvitene kan fryses ned og brukes senere. Bland eggeplommene med de andre ingrediensene i en kjele. Rør hele tiden og varm sausen til kokepunktet. Sausen vil skille seg hvis den koker. Sett kjelen i kaldt vann og avkjøl sausen. Server den i en glassmugge.