Daimboller

Daimboller
12 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Deilige boller med små biter av daimsjokolade. Nyt bollene som de er, eller del dem i to og smør på et tynt lag med meierismør.

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 dl melk
  • 50 g gjær
  • 3 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 2 stk egg
  • 600 g hvetemel ca
  • 100 g sjokolade Daim, eller annen type
  • 1 stk egg til pensling

Slik gjør du

  1. Smelt smøret i en kasserolle over svak varme, og hell melken i det smeltede smøret. Løs opp gjær i litt av den varme væsken, pass på at temperaturen ikke overstiger 37 °C.
  2. Hell i resten av smør- og melkeblandingen, sammen med sukker, salt og egg.
  3. Elt hvetemelet inn i deigen, og elt til deigen er glatt og smidig.
  4. Sett deigen tildekket på et lunt sted, og la den heve til dobbelt størrelse. Det tar ca 1 time.
  5. Ha deigen på en flate. Elt inn hakket sjokolade.
  6. Del deigen i 12 biter, og rull dem til boller. Legg bollene på en stekeplate med bakepapir på, og la bollene etterheve i ca ½ time.
  7. Bollene pensles med pisket egg, og stekes i forvarm ovn ved 200 °C i ca 15 minutter.