Bursdagsbarnets sjokoladekake

Bursdagsbarnets sjokoladekake
1 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
En sjokoladekake er alltid populært i bursdagsselskapet (øverst til høyre på bildet).

Ingredienser

Krem

  • 300 g smør
  • 300 g melis
  • 2 stk egg
  • 0,5 plate kokesjokolade og
  • 3 ss kaffe ca.
  • 1 ss kakaopulver

Kakebunn

  • 5 ss smør
  • 180 g sukker
  • 3 stk egg
  • 3 ss kakaopulver
  • 0,5 ss vaniljesukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl melk

Slik gjør du

  1. Stek i smurt og melstrødd form, 24 sm i diameter. I ovnen ved 175-180 grader i 45-50 min.
  2. Rør smør og melis lett og luftig. Rør inn ett og ett egg. Smelt kokesjokoladen i kaffe og ha det i. Justér fargen med litt kakao som røres inn i kremen.
  3. Del den avkjølte kaken i to eller tre lag og smør sjokoladekrem mellom lagene. Smør også krem oppå og rundt kaken, og dekorer med nonstop og bursdagslys.