Briame - ovnstekte grønnsaker fra Hellas

Briame - ovnstekte grønnsaker fra Hellas
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Denne grønnsaksretten fra Hellas passer godt som tilbehør til middag. Den kan også serveres som en vegetarrett i seg selv.

Ingredienser

  • 1 stk grønn squash i skiver
  • 1 stk aubergine i skiver
  • 4 båt hvitløk i skiver
  • 1 stk laurbærblad
  • 0,5 ts tørket timian
  • 0,5 ts tørket oregano
  • 4 stk potet i skiver
  • 4 stk tomat i skiver
  • 2 stk rødløk i skiver
  • 3 stk rød paprika i biter
  • 4 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 stk sitron saften av

Slik gjør du

  1. Legg squash- og auberginskiver på et fat og strø salt over. Legg noe tungt på en tallerken over det og la det stå i kjøleskapet i 1-2 timer.
  2. Bland sammen hvitløk, laurbær, timian, oregano, salt og pepper.
  3. Smør en ildfast form og legg i alle grønnsakene lagvis. Strø litt av krydderblandingen mellom hvert lag.
  4. Hell halvparten av blandingen av buljong og sitron over formen og sett formen i ovnen på 200 grader C. Hell over resten av væskeblandingen etter 30 minutter.
  5. La det stå i ovnen i ytterligere 20 minutter eller til grønnsakene er møre.
  6. Om ønsket, kan man pynte retten med litt frisk timian før servering.
  7. Tips: Bruk gjerne andre grønnsaker i denne retten, f.eks. minimais eller forkjellige typer paprika. Fetaost og tomatsaus kan serveres til hvis dette skal serveres som en ren vegetarrett.