Brennende kjærlighet

Brennende kjærlighet
2 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Denne retten består av potetmos med revet ost og buljong, servert med stekt bacon og sopp. Stekte pølsebiter kan om ønskelig erstatte bacon. Raskt og enkelt.

Ingredienser

  • 10 stk potet stor
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 0,3 stk purre
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,3 ts pepper
  • 100 g hvitost
  • 200 g bacon
  • 300 g frisk sjampinjong
  • 4 ss frisk gressløk finhakket
  • 1 ts pepper nykvernet

Slik gjør du

  1. 1. Skrell potetene, del dem i biter og kok dem i buljong sammen med purre i biter. Kok det mørt, ca. 10-15 minutter. Ikke bruk salt i vannet.
  2. 2. Slå av vannet, og mos potetene.
  3. 3. Tilsett melk, smør og krydder, og rør godt mens potetmosen får et oppkok.
  4. 4. Tilsett revet ost i potetmosen. Skjær bacon i brede strimler og sopp i skiver. Stek begge i pannen og server på potetmosen. Dryss over gressløk og nykvernet pepper.