Brennende kjærlighet

Brennende kjærlighet

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 10 stk potet stor
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 0,3 stk purre
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,3 ts pepper
  • 100 g hvitost
  • 200 g bacon
  • 300 g frisk sjampinjong
  • 4 ss frisk gressløk finhakket
  • 1 ts pepper nykvernet
Denne retten består av potetmos med revet ost og buljong, servert med stekt bacon og sopp. Stekte pølsebiter kan om ønskelig erstatte bacon. Raskt og enkelt.

Slik gjør du

  1. Skrell potetene, del dem i biter og kok dem i buljong sammen med purre i biter. Kok det mørt, ca. 10-15 minutter. Ikke bruk salt i vannet.
  2. Slå av vannet, og mos potetene.
  3. Tilsett melk, smør og krydder, og rør godt mens potetmosen får et oppkok.
  4. Tilsett revet ost i potetmosen. Skjær bacon i brede strimler og sopp i skiver. Stek begge i pannen og server på potetmosen. Dryss over gressløk og nykvernet pepper.