Bondeomelett med kjøttdeig av svin

Bondeomelett med kjøttdeig av svin
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Dette er en typisk norsk omelett, med en liten vri. Du lager den på 1-2-3.

Ingredienser

  • 800 g kjøttdeig av svin
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 10 stk egg
  • 2 dl vann
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 pk ferdigkokte poteter à 360 g
  • 0,5 stk purre
  • 2 stk tomat

Slik gjør du

  1. 1. Stek kjøttdeig i en stekepanne med margarin eller olje.
  2. 2. Pisk sammen egg, vann, salt og pepper.
  3. 3. Skjær poteter, tomater og purre i skiver.
  4. 4. Legg kjøttdeig, potetskiver og purre lagvis i en ildfast form. Hell over eggeblandingen. Legg tomatskivene på toppen.
  5. Stekes i ovn på 220 °C i 20 minutter dekket til med aluminiumsfolie.