Bolognese

Bolognese
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Bolognese har sitt opphav i Italia. Det finnes forskjellige lokale varianter av sausen. Du kan lage den som egen middagsrett, servere den med pasta eller ris, eller du kan bruke sausen i lasagne eller på pizza.

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 1 stk løk
  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk gulrot
  • 4 skive bacon
  • 0,5 ts salt ca.
  • 0,5 ts pepper
  • 0,3 ts malt muskat
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 3 dl kjøttkraft eller buljong

Slik gjør du

  1. 1. Rens og finhakk grønnsakene. Skjær bacon i tynne strimler eller terninger.
  2. 2. Ha kjøttdeigen i varm panne og stek den på middels varme. Ha i de finhakkede grønnsakene, bacon og tomatpuré. Hell over tomatene.
  3. 3. Tilsett kraften/buljongen og la sausen koke i ca. 20 minutter. Smak til med krydder.