Bløtkakestjerne

Bløtkakestjerne
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Lag en deilig bløtkakestjerne. Pynt med vakre farger så kan du bruke den til den anledningen som måtte passe best.

Ingredienser

Kakebunn

  • 4 egg
  • 125 gr sukker
  • 125 gr hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fyll 1

  • 50 gr bringebær
  • 1 dl kremfløte

Fyll 2

  • 50 g bjørnebær
  • 1 dl vaniljekrem ferdig

Pynt

  • 2 dl kremfløte
  • 50 gr rips

Slik gjør du

  1. Stek kaken i en stjerneform, eller du kan steke kaken i en springform (24 cm) og skjære ut en stjerne etter at sukkerbrødet er stekt og avkjølt. Vil du gjøre det ekstra enkelt skjærer du ut en stjerne av en ferdig sukkerbrødbunn.
  2. Pisk egg og sukker til stiv og luftig eggedosis. Sikt i mel og bakepulver og bland alt forsiktig med en slikkepott. Hell røren i en smurt form og stek kaken. Sukkerbrødet stekes på 175 grader i ca 30 minutter i forvarmet ovn.
  3. Del den avkjølte kaken i tre lag. Dynk kaken med melk, fyll det det første laget med bringebær og stivvispet kremfløte. Legg på en kakebunn til og fyll lag to med bjørnebær og vaniljekrem. Legg på kaketoppen. Visp kremfløten til luftig krem, ha den i en sprøytepose med stjernetyll og sprøyt fine stjerner rundt kaken og på toppen. Legg på rips og f. eks kandiserte små blomster. (Disse fåes kjøpt i de fleste større matbutikker)