Biff med honningbakte rotgrønnsaker og fetakrem

Biff med honningbakte rotgrønnsaker og fetakrem
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min

Ingredienser

  • 4 storfebiffer à 150 g forslag ytrefilet)
  • 2 ss olje til steking
  • 4 gulrøtter
  • 150 g sellerirot
  • 2 rødløk
  • 4 ts honning
  • salt

Fetakrem:

  • 200 g fetaost
  • 3 ss olivenolje
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • grovmalt svart pepper

Slik gjør du

  1. 1. Skrell og kutt grønnsakene i staver. Fordel grønnsakene på fire ark med bakepapir og ha litt honning og salt over. Pakk sammen og sett i ovnen på 200°C i ca 20 minutter.
  2. 2. Bland ingrediensene til fetakrem.
  3. 3. Varm 1–2 ss olje i en stekepanne. Brun biffene på begge sider. Dryss over salt og pepper. Senk temperaturen og stek kjøttet videre til ønsket "stekegrad".
  4. 4. La kjøttet hvile noen minutter i pannen når det er ferdig og server med rotgrønnsaker og fetakrem.