Bakt rødbetmos

Bakt rødbetmos
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

  • 500 g ferske eller sous vide rødbeter
  • 3 hvitløkfedd
  • 1 stor løk
  • 4 ss balsamicoeddik
  • 6 ss olivenolje
  • Noen fyldige kvaster frisk timian
  • Salt og kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skrell rødbetene og del dem i grove kløfter. Skrell og knus hvitløkfeddene med bredsiden av kniven. Skrell og grovhakk løken. Bland rødbeter, løk, hvitløk, olje og eddik i en passende ildfast form. Formen må ikke være for stor, rødbetene bør ligge tett i tett. Krydre godt med salt og pepper og vend det hele godt sammen. Dekk formen med aluminiumsfolie og bak rødbetene i ovn ved 200 °C i ca. 45 minutter, eller til rødbetene er helt møre.
  2. Bruker du sous vide rødbeter, er disse ferdig skrelt og de trenger kortere tid i ovnen.
  3. Fjern timianstilkene og kjør rødbetene sammen med all saften som er i formen i en hurtigmikser til en jevn puré. Juster smaken med salt og pepper om nødvendig.
Oppskrift fra