Avokadosalat med strimlet svinekjøtt

Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
2 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Mettende salat med mye godt i! Denne kan du trygt servere til middag.

Ingredienser

  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss olje til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,3 ts pepper
  • 0,5 stk issalat hode
  • 0,5 pk ruccula
  • 1 stk rødløk i tynne skiver
  • 1 stk avocado i tynne båter
  • 1 ts sitronsaft
  • 0,5 dl pinjekjerner

Slik gjør du

  1. 1. Fres kjøttet et par minutter på sterk varme i litt olje. Stek det i to omganger. Dryss over salt og pepper.
  2. 2. Skyll salatene og skjær issalaten i strimler. Ruccula kan brukes som den er eller i biter. Legg salaten i en bolle sammen med løken. Avokado skjæres i båter og dynkes med litt sitronsaft slik at den holder fargen.
  3. 3. Pinjekjernene blir ekstra gode hvis de ristes i tørr stekepanne til de får en gyllen farge. Dryss pinjekjernene over salaten.
  4. Tips: Bruk gjerne ferdigdressing. Du kan også bruke de halvferdige dressingblandingene som skal blandes ut i olje og/eller vann.