Asparges med skinke og parmesan

Asparges med skinke og parmesan
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Det enkle er ofte det beste, og lettere enn dette kan det ikke bli og bedre kan det ikke smake! Server asparges med skinke og parmesan f.eks. som forrett eller som en liten kveldsrett.

Ingredienser

  • 500 g frisk grønn asparges
  • 4 skive spekeskinke
  • 4 skive parmesan frisk
  • 3 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Asparges kokes et par minutter i kokende vann med litt salt og sukker i. Det er en fordel å koke i en høy kjele slik at tuppene holder seg fine. Avkjøles i iskaldt vann ca. 1 minutt. Fordel de ferdig kokte aspargesene over på fire tallerkener. Legg over en skive spekeskinke pr. porsjon og dryss over reven fersk parmesanost. Drypp over noen dråper god olivenolje. Retten serveres med fersk gjærbakst.