Asparges med skinke og parmesan

Asparges med skinke og parmesan

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 500 g frisk grønn asparges
  • 4 skive spekeskinke
  • 4 skive parmesan
  • 3 ss olivenolje
Det enkle er ofte det beste, og lettere enn dette kan det ikke bli og bedre kan det ikke smake! Server asparges med skinke og parmesan f.eks. som forrett eller som en liten kveldsrett.

Slik gjør du

  1. 1. Asparges kokes et par minutter i kokende vann med litt salt og sukker i. Det er en fordel å koke i en høy kjele slik at tuppene holder seg fine. Avkjøles i iskaldt vann ca. 1 minutt.
  2. 2. Fordel de ferdig kokte aspargesene over på fire tallerkener. Legg over en skive spekeskinke pr. porsjon og dryss over reven fersk parmesanost. Drypp over noen dråper god olivenolje.
  3. Retten serveres med fersk gjærbakst.
  4. kilde: http://frukt.no/