Ingredienser
Kvæfjordkake, eller Verdens beste, er en av de mest populære kakene vi har her til lands. Her får du deilig marengs, sprø mandler og silkemyk krem i skjønn harmoni.
Fremgangsmåte
-
Varm ovnen til 175 grader. Kle formen med bakepapir og smør bakepapiret med litt smeltet smør.
-
Pisk smør og sukker til lys smørkrem. Stopp maskinen og skrap ned langs med kantene et par ganger underveis. Visp inn en og en eggeplomme. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Bland det tørre og melken vekselsvis inn i smørkremen til en glatt og jevn røre. Bre røren jevnt utover i formen.
-
Pisk eggehvitene til myk marengs. Visp inn sukkeret, litt etter litt, og pisk videre til tykk og blank marengs. Bre marengsen jevnt over røren i formen. Dryss over mandlene og stek kaken midt i ovnen i cirka 25 minutter, eller til marengsen har fått fin farge og føles «tørr» å ta på. Avkjøl kaken først i formen før du forsiktig løfter den over på en rist (med hjelp av bakepapiret) for videre avkjøling.
-
Bløtlegg gelatinplatene til fyllet i rikelig med kaldt vann i 7 minutter. Klem vannet godt ut av gelatinen og løs den opp/smelt den inn i 2 ss kokende vann. Visp opp vaniljekremen og rør inn den smeltede gelatinen. Visp fløten til krem og vend fløtekremen inn i vaniljekremen. La vaniljekremen stå i kjøleskapet en times tid før montering.
-
Del kaken i to like store deler. Løft den ene delen forsiktig over på et passende fat. Bre over vaniljekremen og topp med den andre halvdelen, med marengsen opp. Serveres med det samme, eller la kaken stå i kjøleskapet frem til servering.