Ingredienser
Ingenting slår denne nydelige, hjemmelagde blomkålsuppen med deilige grønnsaker, kraft, fløte og sprøstekte baconterninger.
Fremgangsmåte
-
Vask og rens blomkålen og del den i små buketter. Vask grønnsakene og skrell gulroten. Del alt i små biter og ha grønnsakene og kraften i en kjele.
-
Kok opp og la suppen trekke ca. 15 min. Smak til med salt og pepper. Sil fra kraften. Legg til side blomkålbukettene.
-
Smelt fettet i en kjele og rør inn melet. Spe med kraften under kraftig røring. Legg i blomkålbukettene og hold suppen varm. Rør sammen eggeplommer og fløte og ha i litt varm suppe. Hell denne blandingen tilbake i suppen og rør til suppen tykner.
-
Suppen skal ikke kokes etter at egg/fløteblandingen er tatt i, men varmes kun til litt under kokepunktet.
-
Server blomkålsuppe med et dryss av sprøstekte baconterninger oppå.