Torsk på risotto

Torsk på risotto

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Risotto er en rett gjestene venter på, altså ikke en type mat som venter på gjesten...

Fremgangsmåte

Skjær torsken i serveringsstykker og dryss salt på stykkene. La den ligge i 10 minutter. Skyll av saltet i kaldt vann og tørk stykkene på kjøkkenpapir.
Stek torsken i en blanding av smør og olivenolje eller en god stekemargarin.
Kok opp vin, vann og buljongterning. Hold kraften varm.
Surr ris, løk og hvitløk i 4 ss olivenolje olje på middels varme. Grønnsakene skal ikke steke bare bli litt myke.
Hell på 2 dl kraft og la det koke godt inn under omrøring før mer kraft helles i.
Det er viktig at kraften du heller i er kokvarm, slik at kokeprosessen ikke stopper opp hver gang du heller på mer kraft.
Når du har spedd ca. 6-8 dl av kraftenkan du smake på risen.
Hele prosessen skal ta ca 17 minutter og ris kornene skal ha en liten fast kjerne. I Italia sier de at risottoen skal være tørr men fuktig/kremet på samme tid.
Risen skal være "al dente", dvs en liten rå kjerne inni riskornet.
Når du synes risen er perfekt tar du den av varmen. Ha i Parmesanosten, smør, grønnsaker og noen skjeer med olivenolje og smak til med salt og pepper. Dette bør du gjøre rett frø servering.
Risottoen vil bli tykkere jo lenger den står, det er derfor viktig og servere umiddelbart. Det er viktig med timingen.