Tomatsuppe med makaroni

Tomatsuppe med makaroni

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Tomatsuppe er kanskje nordmenns favorittsuppe. Og spiser du den ute, smaker den kanskje enda bedre?

Fremgangsmåte

Rens og finhakk løken.
Skyll tomatene, del i to og fjern stilkfestet og eventuelle harde kjerner. Grovhakk tomatene.
Varm en klunk olivenolje i en romslig kjele. Fres løken over middels varme til den blir blank og myk.
Tilsett tomatpuré og rør godt. Ha i tomatene (hakkede og fra boks), buljong, sukker, en god klype salt og litt kvernet pepper.
Rør alt godt sammen og kok opp. La suppen småkoke i 20-25 minutter, med lokket halvveis på.
Tilsett makaroni og la den koke med de siste 6-10 minuttene.
Server gjerne med kokt egg og friske urter.