Ingredienser
Imponer med en fristende tomatgalette – det både smaker godt og ser flott ut! Bruker du en ferdig paideig eller butterdeig kan du ha den klar på én, to tre.
Fremgangsmåte
-
Sett ovnen på 200 grader.
-
Bland hvetemel og salt. Skjær smør i terninger og smuldre det inn i de tørre ingrediensene. Når blandingen har blitt grynete, tilsett vann. Kna alt til en deig, men ikke jobb for lenge med den.
-
Pakk deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet minst 1 time, gjerne lengre.
-
Skjær tomatene i tynne skiver og legg dem i et dørslag og dryss over litt salt. La alt stå 10-15 minutter.
-
Ta deigen ut av kjøleskapet og kjevle den ut til en runding på størrelse med en stor pizza. Legg over på et bakepapir og flytt over på et stekebrett.
-
Bland creme fraiche og raspet hvitløk, og smør det utover paibunnen, men la de ytterste fem cm være uten fyll.
-
Legg tomatene på et tørkepapir slik at mest mulig fuktighet forsvinner.
-
Legg tomatene på fyllet, kvern over pepper og krydre med oregano.
-
Brett deigen inn over fyllet og pensle kanten med et sammenpisket egg.
-
Stek galetten i ca. 40 minutter.