Tomatgalette

Tomatgalette

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Imponer med en fristende tomatgalette – det både smaker godt og ser flott ut! Bruker du en ferdig paideig eller butterdeig kan du ha den klar på én, to tre.

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader.
Bland hvetemel og salt. Skjær smør i terninger og smuldre det inn i de tørre ingrediensene. Når blandingen har blitt grynete, tilsett vann. Kna alt til en deig, men ikke jobb for lenge med den.
Pakk deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet minst 1 time, gjerne lengre.
Skjær tomatene i tynne skiver og legg dem i et dørslag og dryss over litt salt. La alt stå 10-15 minutter.
Ta deigen ut av kjøleskapet og kjevle den ut til en runding på størrelse med en stor pizza. Legg over på et bakepapir og flytt over på et stekebrett.
Bland creme fraiche og raspet hvitløk, og smør det utover paibunnen, men la de ytterste fem cm være uten fyll.
Legg tomatene på et tørkepapir slik at mest mulig fuktighet forsvinner.
Legg tomatene på fyllet, kvern over pepper og krydre med oregano.
Brett deigen inn over fyllet og pensle kanten med et sammenpisket egg.
Stek galetten i ca. 40 minutter.

Tips:

Bytt ut tomater med en annen grønnsak du liker – prøv for eksempel squash eller asparges