Stekte kjøttpølser med rotgrønnsaker

Stekte kjøttpølser med rotgrønnsaker

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Lag en enkel middag med stekte kjøttpølser og rotgrønnsaker! Server med klassisk brun saus og sennep til.

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 200 grader. Kle et brett med bakepapir. Rens og skjær alle grønnsakene i jevne biter eller kløfter. Fordel grønnsakene utover stekebrettet. Tilsett hvitløk, press over sitronsaften og drypp over honning og noen rause dråper olivenolje. Krydre med salt og pepper og vend litt rundt på grønnsakene. Bak i ovn i cirka 35 min, eller til grønnsakene er helt møre, vend litt rundt på dem underveis i stekingen.
Del pølsene i fire (først på langs og så på tvers). Lag noen snitt på skinnsiden og stek pølsene gylne i stekepannen med litt olje eller smør.
Server stekte kjøttpølser med bakte rotgrønnsaker, brun saus og sennep.
Smelt smøret til sausen i en liten tykkbunnet kasserolle. Visp inn melet og brun jevningen over middels høy varme under stadig omrøring til jevningen er gyllenbrun. Spe med varm kraft, litt etter litt, mens du hele tiden visper for å unngå klumper. Kok opp og la sausen småkoke i cirka 15 minutter.
Smak til med sennep, salt og pepper.
Denne retten inneholder ca. 900 g grønt.