Ingredienser
Prøv en vri på hverdagsfavoritten – server stekte kjøttpølser med en smakfull blomkålstappe til. Det blir ekstra godt med sursøt rødløk til.
Fremgangsmåte
-
Smelt smøret til sausen i en mellomstor kasserolle. Visp inn melet og brun jevningen over middels varme under stadig omrøring, jevningen skal bli gyllenbrun (men for all del ikke brent). Spe med varm kraft, litt etter litt, mens du hele tiden visper energisk for å unngå klumper. La sausen småkoke i 10–15 minutter. Rør med jevne mellomrom og tilsett fløten mot slutten av koketiden. Smak sausen til med salt, pepper og noen dråper soyasaus.
-
Rens blomkålen. Fjern de ytterste grønne bladene og den groveste delen av stilken. Skjær av noen små og fine blomkålbuketter, legg de til side og skjær resten av blomkålen i jevne biter. Kok blomkålbitene møre i lettsaltet vann, hell av kokevannet og damp blomkålen tørr. Tilsett smør og melk og kjør blomkålen til en jevn mos med en stavmikser (tilsett mer melk hvis nødvendig). Smak til med salt og pepper.
-
Skjær løken i tynne skiver. Bland løken med limesaft, sukker og en klype salt. Bland det godt sammen og la løken marinere i minst 10 minutter.
-
Del pølsene i to på lags og skjær noen snitt i skinnet. Stek pølsene gylne på begge sider i en stekepanne over middels høy varme. Stek til slutt blomkålbukettene knapt møre og server stekte kjøttpølser med blomkålstappe, stekt blomkål, sursøt løk og fløtesaus.