Ingredienser
Server lun, sprø torsk med brokkoli og en hjemmelaget gulrotpuré til. Riv over parmesan og litt urter før servering.
Fremgangsmåte
-
Tilbered torsken som beskrevet på pakken.
-
Skrell og skjær gulrøttene i jevne biter. Ha gulrøttene over i en kasserolle og tilsett vann til det akkurat dekker. Ha i en klype salt og kok til gulrøttene er helt møre og væsken har fordampet (hell av eventuell resterende væske). Tilsett 2 ss appelsinsaft, 1 ss smør og litt kvernet pepper, og kjør gulrøttene med en stavmikser (eller hurtigmikser) til en jevn puré.
-
Rens og skjær brokkolien i jevne, smale buketter. Skjær skinken i små biter og stek bitene i en liten panne sammen med en god klatt smør. Press over saften fra 1/2 appelsin og la det bruse videre i et lite minutt. Stek brokkolien over høy varme i en stekepanne med litt olje. Tilsett en liten skvett vann (2-3 ss spiseskjeer) og en klype salt når brokkolien har fått god farge og “damp” den knapt mør. Ta brokkolien ut av pannen straks den er klar.
-
Server sprøbakt torsk med gulrotpuré, stekt brokkoli og stekt skinke (med smør/sjy). Riv over parmesanost og dryss over litt urter hvis ønskelig.