Sprø torsk med parmaskinke og appelsin

Sprø torsk med parmaskinke og appelsin

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Server lun, sprø torsk med brokkoli og en hjemmelaget gulrotpuré til. Riv over parmesan og litt urter før servering.

Fremgangsmåte

Tilbered torsken som beskrevet på pakken.
Skrell og skjær gulrøttene i jevne biter. Ha gulrøttene over i en kasserolle og tilsett vann til det akkurat dekker. Ha i en klype salt og kok til gul­røttene er helt møre og væsken har fordampet (hell av eventuell resterende væske). Tilsett 2 ss appelsinsaft, 1 ss smør og litt kvernet ­pepper, og kjør gulrøttene med en stavmikser (eller hurtigmikser) til en jevn puré.
Rens og skjær brokkolien i jevne, smale buketter. Skjær skinken i små biter og stek bitene i en liten panne sammen med en god klatt smør. Press over saften fra 1/2 appelsin og la det bruse videre i et lite minutt. Stek brokkolien over høy varme i en stekepanne med litt olje. Tilsett en liten skvett vann (2-3 ss spiseskjeer) og en klype salt når brokkolien har fått god farge og “damp” den knapt mør. Ta brokkolien ut av pannen straks den er klar.
Server sprøbakt torsk med gulrotpuré, stekt brokkoli og stekt skinke (med smør/sjy). Riv over parmesanost og dryss over litt urter hvis ønskelig.