Sjokoladehjertekake

Sjokoladehjertekake

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Si det med kake! Denne deilige hjerteformede sjokoladekaken passer å bake til morsdag, farsdag, valentines, eller når du bare vil overraske en du er glad i.

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 °C.
Smelt smør og ha det og resten av ingrediensene, bortsett fra melet, i en bolle. Bland det godt sammen og pisk inn melet til slutt.
Hell røren i en godt smurt hjerteformet kakeform. Sett kaken nederst i ovnen og stek den i ca. 45–60 minutter. Stikk en kakepinne eller trepinne forsiktig inn i kaken for å sjekke om den har stått lenge nok. Hvis det ikke fester seg deig til pinnen er kaken ferdig.
Avkjøl kaken helt før du deler den i to og har på glasuren.
Glasur:
Ha vann og hakket kokesjokolade i en kjele og la sjokoladen smelte på lav temperatur. Tilsett smør når sjokoladen har smeltet. Rør til smøret er helt smeltet og sjokoladen er glatt og fri for klumper. Trekk kjelen bort fra varmen og pisk i melis. Rør inn eggeplommene når blandingen er blitt nesten helt kald, og pisk det til en luftig krem.
Legg den ene delen av kakebunnen på et kakefat. Smør på et tynt lag med glasur før du legger på toppen. Fordel resten av glasuren på toppen og sidene av kaken.
Pynt:
Ha stivpisket krem i en sprøytepose med stjernetipp. Pynt toppen av kaken med et pent mønster. Topp med friske bær og eventuelt roser som ikke er sprøytet. Roser som ikke er sprøytet kan spises.

Tips:

Har du ikke hjerteformet kakeform, kan du steke kaken i en rund form (ca. 24 cm i diameter) og tegne opp et hjerte på papp og skjære rundt.