Ingredienser
Dette er en fest av en sjokoladekake – fylt og pyntet med en deilig fløtebasert sjokoladekrem. Pynt den med masse deilig sjokolade, eller server den som den er.
Fremgangsmåte
-
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
-
Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett egg om gangen og rør godt mellom hvert egg.
-
Smelt kokesjokoladen i vannbad og avkjøl litt før du blander den inn i deigen.
-
Sikt inn det tørre og vend det sammen til du får en glatt og klumpfri røre.
-
Hell deigen i en rund, liten, smurt kakeform. Stek kaken nederst i ovnen i ca. 35–40 minutter. La kaken avkjøle helt i formen før den vendes ut. Del kaken i tre lag og legg bunnen på et kakefat.
-
Lag fyllet ved å koke opp kremfløten i en liten kjele. Trekk kjelen bort fra platen, ha i hakket kokesjokolade og la sjokoladen smelte i fløten. Avkjøl fløten helt før du pisker den til luftig krem. Smør ca. ¼ av fyllet mellom hvert kakelag, og fordel resten av fyllet oppå og på utsiden av kaken.
-
Pynt kaken slik du ønsker. Her har vi pyntet med Melkeknapper, Daim-strøssel, revet sjokolade og hakket Troika.