Shepherd’s pie

Shepherd’s pie

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Denne britiske klassikeren vil falle i smak hos hele familien! Shepherd’s pie er perfekt å lage om du sitter igjen med rester fra lammemiddagen.

Fremgangsmåte

Start med å lage potetmos: Skrell potetene og kok dem møre. Hell fra kokevannet og mos potetene. Bland inn smør og melk, tilsett pepper og smak til med salt. Rør inn eggeplommen til slutt.
Skrell og finhakk løk og gulrot før du steker det i litt smør eller olje i en gryte. Når løken er blank, tilsettes lammekjøtt og hvitløk. La det frese litt og bland i tomatpuré.
Ha i ertene og dryss over melet. Bland inn oksekraft og worchester-saus. Smak til med salt, pepper og urter. La det koke i ca. 5 minutter.
Legg kjøttblandingen i bunnen av en passende ildfast form. Fordel potetmosen over, slik at alt kjøttet er dekket med potetmos.
Sett formen i stekeovnen som er forvarmet til 200 °C, og stek i ca. 35 minutter til potetmosen er gyllen.