Rødbethummus

Rødbethummus

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Rødbeter gir hummusen en nydelig rosafarge og gjør den ekstra næringsrik! Bruk den som vanlig hummus, på smørbrødet, som middagstilbehør eller som dipp.

Fremgangsmåte

Sil av væsken fra kikertene og skyll dem. Kok opp kikertene i vann med bakepulver og la dem koke i ca. 5 minutter. Hell av kokevannet.
Ha kikertene, rødbeter, sitronsaft, hvitløk, tahini, salt, spisskummen og olivenolje i en foodprosessor. Kjør det til en luftig mos med glatt konsistens.
Spe med kaldt vann til du har ønsket konsistens på hummusen. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Hummus oppbevares tildekket i kjøleskap.

Tips:

Du kan lage grønn hummus ved å bytte ut rødbeter med grønne urter som f.eks. koriander eller persille.