Ingredienser
En fristende rabarbraterte smaker godt på forsommeren. Server gjerne vaniljesaus ved siden av.
Fremgangsmåte
-
Mal valnøttene i en matprosessor og smuldre inn hvetemel og smør. Rør inn sukker og egg. Deigen skal være smidig og kunne knas sammen. Sett deigen kaldt ca. 1/2 time.
-
Kjevle deigen til en tynn leiv. Rull leiven på kjevlet og løft den forsiktig over i en terteform som er 26 cm i diameter. Klem leiven forsiktig inn langs kantene på formen. La deigen gå litt over kanten. Skjær vekk eventuell overflødig deig. Prikk deigen med en gaffel og stek tertebunnen i stekeovn ved 200 °C på nederste rille i 10-15 minutter.
-
Rens rabarbraen, skjær den i biter og kok dem med sukker så vidt møre. Tykne med maisenna utrørt i vann.
-
Stivpisk eggehviter og sukker til marengs. Ha fyllet i tertebunnen og dekk med marengs. Stek terten 10-15 minutter til marengsen har fått gyllen farge.
-
Det smaker godt med vaniljesaus ved siden av.