Potet-tortilla (spansk-omelett)

Potet-tortilla (spansk-omelett)

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Har du spist tapas i Spania, har du garantert fått servert «tortilla de patatas», denne enkle potetomeletten er en av de mest populære tapasrettene. Så enkelt, og så godt.

Fremgangsmåte

Skrell potetene og skjær dem i terninger. Stek potetterningene i olje i en panne til de er møre.
Visp sammen egg, salt og pepper. Bland først potetene inn i eggeblandingen, og hell deretter blandingen tilbake i stekepannen. Legg over lokk og stek ved svak temperatur i ca. 20 minutter til tortillaen er gjennomstekt. Avkjøl tortillaen.
Grillet paprika:
Del paprikaen i to og fjern stilk og frø. Legg paprikaen i en ildfast form. Hell over litt olje og sett formen under grillen i stekeovnen. Grill i noen minutter til paprikaen er delvis svart og begynner å boble. Legg et lokk over formen og avkjøl paprikaen. Trekk av skinnet på paprikaen og skjær den i små terninger.
Skjær tortillaen i kvadrater og anrett dem på et serveringsfat sammen med terninger av grillet paprika. Pynt med snittet vårløk eller gressløk.

Tips:

Har du stekepanne som tåler å stå i stekeovnen, kan du steke tortillaen midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter. Tiden varierer med størrelsen på pannen.