Pot pie med fiskepinner

Pot pie med fiskepinner

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Pot pie er en amerikansk klassiker som på norsk kan oversettes til «opp-ned-pai». Bunnen er nemlig på toppen over fyllet. Her har vi brukt potetmos som pailokk, i perfekt kombinasjon med fiskepinnene.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen og stek fiskepinnene etter anvisning på pakken.
Lag potetmos: Skrell potetene og kok dem i lettsaltet vann til de er møre. Sil fra kokevannet og tilsett smør og fløte. Mos potetene til en jevn og fin mos. Smak til med salt og pepper.
Kutt purren i skiver og finhakk hvitløken. Smelt smør i en stekepanne og stek purre og hvitløk til purren er myk. Tilsett kremfløten og kok opp. Bland maisenna ut i 1 ss vann, og rør jevningen inn i sausen under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Del fiskepinnene i store biter og fordel dem i porsjonsformer eller i en stor pai- eller ildfast form sammen med sausen. Topp med potetmos.
Lag salat: Vask isbergsalaten og riv den i mindre biter. Bland salaten med råkost mix.
Server pot pai med salat til.