Pølsegrateng med råkostsalat

Pølsegrateng med råkostsalat

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Ovnsbakt grateng med pasta og pølse er en herlig hverdagsfavoritt som garantert vil falle i smak hos både store og små!

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 200 °C.
Kok makaroni etter anvisning på pakken.
Lag hvit saus: Smelt smør i en kjele og bland inn mel. Spe med halvparten av melken, og rør godt. Tilsett resten av melken og rør til du har en glatt saus. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør om av og til. Smak til med muskat, salt og pepper. Trekk kjelen bort fra varmen og bland eggene i sausen, ett om gangen. Rør til slutt inn osten.
Fjern skinnet på pølsene og kutt dem i skiver. Finsnitt purren i ringer. Vend pølsebitene, kokt makaroni og purre inn i sausen.
Smør en ildfast form med litt smør og hell gratengen over i formen. Dryss litt revet ost på toppen.
Sett formen midt i ovnen og stek i ca. 15 minutter til osten er gyllen og sausen bobler.
Server gjerne med råkostsalat til.
Råkostsalat med eple:
Skjær hodekålen i tynne strimler, riv gulrøttene på et rivjern og snitt purren i tynne skiver. Bland råkosten med eplejuice og smak eventuelt til med sitronsaft.