Ingredienser
Plukkfiskelykke! Potetmos i høye hauger beriket med deilige torskebiter og sprøstekt bacon. Persille på toppen og flatbrød ved siden. Torsk slik vi bør spise den oftere!
Fremgangsmåte
-
Kok opp vann med salt og legg i torsken. La den trekke i 5–6 minutter til fisken er gjennomkokt. Test med en kniv om den deler seg i flak, da er den ferdig. Løft fisken forsiktig ut av kokevannet.
-
Lag potetmosen etter anvisning på pakken.
-
Skjær bacon i biter og stek det til det er brunt i litt smør. Smelt resten av smøret i pannen med baconet når det er ferdig stekt.
-
Bland potetmos og fiskebiter. Bland inn 2 ss av det smeltede smøret. Resten serverer du ved siden av sammen med baconet. Pynt med gressløk og server med flatbrød.
-
Hjemmelaget potetmos: Skrell 1 kg poteter, legg dem i en gryte og dekk potetene med vann. Kok opp og la småkoke i ca. 25 minutter, til de er myke. Hell av kokevannet, tilsett 2 dl melk og mos potetene. Det gjør ingenting om det er litt klumper. Smak til med salt og pepper.