Pavlova i glass med friske bær

Pavlova i glass med friske bær

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Om du lager minipavlova med krem og bær på toppen eller om du knuser pavlovaen og legger den lagvis med bær og krem: Dette vil slå an hos de aller fleste. Ønsker du en enklere og raskere variant kan du fint bruke f.eks. TORO sin Pavlovamiks.

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 ℃.
Start med å piske eggehvitene stive. NB! Bruke gjerne en stålbolle, men uansett viktig at bollen er helt ren og at det ikke er eggeplommerester i eggehvitene.
Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk til du får en tykk og meget stiv marengs. Bland forsiktig inn eddik og maisstivelse/maizena.
Form 4-6 små marengskaker på en bakepapirdekket stekeplate. Stek marengsen midt i ovnen i 10 minutter. Skru så ned temperaturen til 150 ℃ og stek videre i 45 minutter.
Pisk kremfløte til krem og bland inn vaniljekremen 50/50. Kutt jordbær i mindre biter.
Finn frem noen glass til servering. Knus marengsen i bunnen, ha over krem og bær og gjenta prosessen til glasset er fullt. Her kan du bruke fantasien og velge hvilke glass eller skåler du vil servere i, og hvilken rekkefølge du vil ha på lagene. Alternativ serveringsform: Legg vaniljekrem på porsjonspavlovaene uten å smuldre dem opp og topp med friske bær.
Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i juli.

Tips:

Marengsen kan gjerne lages dagen før, men ikke dander marengsen med krem og bær før den skal serveres.