Ingredienser
Pepperkaker og appelsin gir denne ostekaken en deilig smak av jul!
Fremgangsmåte
-
Kle en springform (22–24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen og på sidene.
-
Knus pepperkakene til smuler og bland smulene med smeltet smør. Trykk blandingen jevnt ut i bunnen av formen.
-
Bruk gjerne en kjøkkenmaskin og visp kremost og sukker sammen til en glatt og jevn blanding. Skrap ned langs kantene et par ganger underveis.
-
Visp fløten til myk krem i en annen bolle.
-
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 10 minutter.
-
Varm opp saften av 1 lime i en kasserolle. Trekk kasserollen til side og smelt gelatinen inn i limesaften. Tilsett appelsin-/klementinsaften og hell blandingen over i ostemassen mens maskinen går på lav hastighet. Når alt er blandet godt sammen vender du inn den myke kremen.
-
Hell ostekremen over pepperkakebunnen og stryk toppen glatt med en lang stekespade eller lignende.
-
La kaken stå i kjøleskapet i minst 6 timer før servering.
-
Pynt med knuste og/eller hele pepperkaker, friske bær, urter og et melisdryss.