Ostekake med pepperkaker

Ostekake med pepperkaker

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Pepperkaker og appelsin gir denne ostekaken en deilig smak av jul!

Fremgangsmåte

Kle en springform (22–24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen og på sidene.
Knus pepperkakene til smuler og bland smulene med smeltet smør. Trykk blandingen jevnt ut i bunnen av formen.
Bruk gjerne en kjøkkenmaskin og visp kremost og sukker sammen til en glatt og jevn blanding. Skrap ned langs kantene et par ganger underveis.
Visp fløten til myk krem i en annen bolle.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 10 minutter.
Varm opp saften av 1 lime i en kasserolle. Trekk kasserollen til side og smelt gelatinen inn i limesaften. Tilsett appelsin-/klementinsaften og hell blandingen over i ostemassen mens maskinen går på lav hastighet. Når alt er blandet godt sammen vender du inn den myke kremen.
Hell ostekremen over pepperkakebunnen og stryk toppen glatt med en lang stekespade eller lignende.
La kaken stå i kjøleskapet i minst 6 timer før servering.
Pynt med knuste og/eller hele pepperkaker, friske bær, urter og et melisdryss.