Ostegrill med hjemmelaget potetstappe

Ostegrill med hjemmelaget potetstappe

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Spis deg god og mett på denne deilige, saftige middagsretten. PS! I denne oppskriften kan kjøttpølse erstattes med vegetarpølse

Fremgangsmåte

Potetstappe:
Skrell potetene og legg dem i en gryte. Dekk så vidt med vann, legg på lokk og kok opp. Skru ned varmen og la potetene småkoke i 20–25 minutter, til de er helt møre. Mos potetene og tilsett melk, smør, salt og pepper. Bland godt.
Brun saus med løk:
Skrell og skjær løken i skiver. Surr løken i smør i en gryte til den er blank og myk. Tilsett vann, buljongterning og noen dråper sukkerkulør. La sausen koke i 10 minutter. Rør maizena ut i 2–3 ss kaldt vann og hell det i den kokende sausen mens du rører. Smak til med salt når sausen har tyknet.
Grønnsaker:
Del tomatene i to, brokkoli i små buketter og asparges i stykker. Kok opp vann med litt salt og la brokkoli og asparges koke i 2 minutter. Sil av vannet og bland tomatene med de varme grønnsakene. Dryss over litt hakket persille.
Stek grillpølsene i medium varm stekepanne i 5–6 minutter, til de er gjennomvarme.
Server pølsene med potetstappe, brun saus og grønnsaker.
Tips! Har du igjen rester fra middagen? Se oppskrift på Pytt i panne

Tips:

I denne retten kan ostegrillpølsene fint erstattes med f.eks. Go`Vegan grillpølser eller andre vegetarpølser, så har du en vegetarrett.