Lammefrikassé
Mange husker denne klassikeren som søndagsmiddag hjemme hos mor. Det smaker like godt i dag, så her er det bare å sette i gang. Nydelig lammekjøtt, høstens grønnsaker og en lys, fyldig saus. Nam nam.
60+ min
Middels
Tips!
I denne oppskriften blir resultatet like godt om du bruker sauekjøtt istedenfor lammekjøtt. Husk at sauekjøtt ofte trenger litt lenger tilberedningstid enn lam, da dette er kjøtt fra voksne dyr.
Slik gjør du
- 1Del kjøttet i serveringsstykker. Kok opp vannet og legg i kjøttstykkene. La det koke opp igjen og skum godt av. Tilsett salt. La kjøttet trekke i ca. 45 min.
- 2Rens og del grønnsakene i passe biter. Ha dem over i gryta og la grønnsakene småkoke videre i ca. 10 min. eller til de er møre.
- 3Lag sausen i samme gryte eller i en ny kjele. Kok opp kraften og tilsett meljevningen under stadig omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 min. Tilsett dill og rømme, smak til med sitronsaft salt og pepper.
- 4Serveres med kokte poteter.
- 1