Ovnsbakt bacalao med bacon

Ovnsbakt bacalao er oppskriften på en festrett som er så enkel at du like gjerne serverer den til hverdags. I denne formen ligger alle de deilige smakene du forbinder med bacalao.

40-60 min
Middels
Ovnsbakt bacalao med bacon

Slik gjør du

    1. 1
      Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. 2
      Skjær klippfisk i serveringsstykker.
    3. 3
      Skrell potet, skjær dem i skiver og kok dem møre i usaltet vann.
    4. 4
      Finhakk hvitløk, skjær løk i skiver, paprika i biter og del cherrytomatene i to.
    5. 5
      Del baconskivene i fire biter.
    6. 6
      Varm opp olivenolje og hvitløk i en liten kasserolle, og hell halvparten av hvitløksoljen i en ildfast form slik at den dekker bunnen.
    7. 7
      Legg klippfisk, potet, løk, paprika, cherrytomat, bacon og oliven lagvis i formen. Kvern litt pepper mellom hvert lag.
    8. 8
      Hell over resten av hvitløksoljen og stek i stekeovnen i ca. 30 minutter. Server bacalaoen med brød ved siden av.