Klippfiskboller med salsa
Klippfiskboller, eller bolinhos, er velkjent både i Portugal og Brasil. Servert med salsa har du den perfekte retten til tapas eller kveldskos.
40-60 min
Middels
Slik gjør du
- 1Skrell og kok potet i usaltet vann.
- 2Vask, rens og finhakk løk og persille.
- 3Del klippfisken i biter.
- 4Kok opp usaltet vann, legg i klippfisken og la den trekke i ca. 5 minutter.
- 5Avkjøl fisken og riv den i strimler.
- 6Mos kokt potet i en bolle og bland sammen med fisken til en jevn masse.
- 7Pisk sammen egg og ha det i fiskeblandingen sammen med potetmel og pepper.
- 8Tilsett løk og persille, og bland godt.
- 9Form runde små boller og rull dem i griljermel.
- 10Stek bollene i olje til de er gylne, og legg dem på tørkepapir.
- 1
Tomatsalsa:
- 1Rens og finhakk vårløk, rødløk og hvitløk.
- 2Vask, rens og skjær tomat i små terninger.
- 3Bland vårløk, rødløk, hvitløk, tomat og olivenolje sammen i en bolle.
- 4Smak til med salt og pepper.
- 5Server klippfiskbollene med tomatsalsa.
- 1