Klippfiskboller med salsa

Klippfiskboller, eller bolinhos, er velkjent både i Portugal og Brasil. Servert med salsa har du den perfekte retten til tapas eller kveldskos.

40-60 min
Middels
Klippfiskboller med salsa

Slik gjør du

    1. 1
      Skrell og kok potet i usaltet vann.
    2. 2
      Vask, rens og finhakk løk og persille.
    3. 3
      Del klippfisken i biter.
    4. 4
      Kok opp usaltet vann, legg i klippfisken og la den trekke i ca. 5 minutter.
    5. 5
      Avkjøl fisken og riv den i strimler.
    6. 6
      Mos kokt potet i en bolle og bland sammen med fisken til en jevn masse.
    7. 7
      Pisk sammen egg og ha det i fiskeblandingen sammen med potetmel og pepper.
    8. 8
      Tilsett løk og persille, og bland godt.
    9. 9
      Form runde små boller og rull dem i griljermel.
    10. 10
      Stek bollene i olje til de er gylne, og legg dem på tørkepapir.
  1. Tomatsalsa:

    1. 1
      Rens og finhakk vårløk, rødløk og hvitløk.
    2. 2
      Vask, rens og skjær tomat i små terninger.
    3. 3
      Bland vårløk, rødløk, hvitløk, tomat og olivenolje sammen i en bolle.
    4. 4
      Smak til med salt og pepper.
    5. 5
      Server klippfiskbollene med tomatsalsa.