Klippfisk med rotgrønnsaker

Denne oppskriften har italienske aner, men gryten har gode norske råvarer som klippfisk og rotgrønnsaker. Bytt gjerne ut grønnsakene og urter etter smak og sesong.

20-40 min
Middels
Klippfisk med rotgrønnsaker

Slik gjør du

    1. 1
      Skjær klippfisk i serveringsstykker, stangselleri og gulrot i terninger, løk i skiver og finhakk hvitløk.
    2. 2
      Skold tomatene ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.
    3. 3
      Skrell potetene og skjær de i små terninger.
    4. 4
      Surr selleri, gulrot, løk og hvitløk i olivenolje i en kasserolle. Tilsett klippfiskstykkene og la alt surre i ca. 2 minutter. Ha tomater og grønnsaksbuljong i kasserollen. Legg potetterningene over klipp­fisken og kok videre i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

      Server med pinjekjerner drysset over, og gjerne litt urter om du har.